زمانی که مسلمانان در حال برگذاری امور مذهبی خود هستند، مسیر جهت گیری قبله مسجد به واسطه خاصیت هندسی خود، جنبشی از نور و سایه را در داخل مهیا نمای سیمانی می کند. دلیل شکل گیری قبله به این شیوه،افزایش حس معنوی فضا بوده است. این پروژه فرصتی برای کشف و ایجاد تفسیرهای معاصر از تایپولوژی ها و تکنیک های ساخت سنتی بوده است. پاسخ این بنا به بستر ومعماریاطراف خود، که در یک منطقه غنی به لحاظ فرهنگی قرار گرفته است، فضایی را به وجود آورده که به دنبال کنار زدن مرزهای معماری معبد مدرن بوده بدون آنکه با جنبه های سمبلیک طراحی معبد مصالحه کند. درباره مساجد معاصر در دنیای اسلام و ایران طبقه بندی های متعددی صورت گرفته است؛ اما هر یک از جنبه ای این مساجد را مورد نقد و تحلیل قرار داده است. اسماعیل سراج الدین در مقاله ی خود با عنوان دسته بندی رویکردهای تأثیرگذار در معماری معاصر کشورهای اسلامی در کتاب ساختن برای آینده، این رویکرد را به پنج دسته تقسیم میکند.
- همواره یکی از چالش هایی که معماران برای طراحی مساجد مدرن با آن مواجه هستند، حفظ ارزش های سنتی و محلی و ایجاد یک حس پایدار و تلفیق آن با معماری مدرن بوده است.
- ٣ – رعایت فاصله ۵٠٠ متر بین مساجد محلی ( برای استفاده حدود ٢٠٠٠ تا ۵٠٠٠ نفر جمعیت محله ) .
- شرکت طرح معماری ایوان فعالیت خود را زمینه مهندسی معماری، معماری داخلی و طراحی منظره از سال 78 در تهران شروع کرد.
- اسماعیل سراج الدین در مقاله ی خود با عنوان دسته بندی رویکردهای تأثیرگذار در معماری معاصر کشورهای اسلامی در کتاب ساختن برای آینده، این رویکرد را به پنج دسته تقسیم میکند.
استاندارد و الزامات طراحی مسجد- به همراه مقررات مربوطه تات بیم | elitarchgroup
ایوان در طول بیش از 20 سال از فعالیتش، پروژههای متعدد و موفق زیادی را در کارنامه کاری ثبت کرده که تعدادی از آنها نامزد دریافت جوایز معتبر معماری شدهاند. گلدسته یا همان مناره، فضایی است که در آن موذن مسلمانان را به اقامه نماز دعوت میکند. اگر صحن مسجد، جزیی از مسجد باشد، طراحی حوض و منظر گیاهی در آن جایز نیست. طراحی منازه و دیوارههای بلند شبستان با رعایت حدود شرعی بلامانع است. در طراحی مسجد از تزیینات کاخگونه و بیش از اندازه بایستی، پرهیز شود. برای ارتباط با تیم شهرسازی آنلاین و تبلیغات در سایت، از راه های زیر استفاده کنید.
فضاهای اصلی
قدیمی ترین مسجدها با گنبد چار طاقی، مسجد الاقصی می باشد که ساخت آن پیش از اسلام صورت گرفته است. در دوران ساسانی، اکثر آتشکده ها به شکل چار طاقی و دارای گنبد مدور بودند. همین سبک معماری در ساخت مسجدهای ایران نیز مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن، مناره نیز بر آن ها افزوده شد. با توجه به نوشته های کتاب نقش پارسی بر احجار هند، معماری با فرم چارطاقی و دارای گنبد در حوزه تمدنی ایران پدید آمده است. کاخ اردشیر بابکان در فیروز آباد نیز از نمونههای این سبک معماری به شمار می آید. مساجد کشورهای شمالی قاره آفریقا فاقد گنبد می باشند و ساخت آن ها به شکل یک منارهای صورت می گیرد.
١٣ – استفاده از سيستمهای اعلام واطفای حريق باتوجه به ضوابط سازمان آتش نشانی . ١٠ – در طبقات شبستان فاصله دو پلکان بايد بانصف قطر بزرگ شبستان مساوی يا بزرگتر باشد. تامين ديد مناسب به فضای باز جهت بالا بردن کيفيت دسترسی های مسجد . کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت متا دانلود محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری و تخلف قابل پیگرد قانونی می باشد. آخرین اخبار، بهروزرسانیها و پیشنهادهای ویژه را که مستقیماً در صندوق ورودی خود ارسال میشوند، دریافت کنید.