معادل انگلیسی معماری اسلامی | معماری نواز
انتشار: فروردین 24، 1402
بروزرسانی: 08 اردیبهشت 1404

معادل انگلیسی معماری اسلامی | معماری نواز

معادل انگلیسی معماری اسلامی | معماری نوازشبستان یا بخش سرپوشیده مسجد که در آن نماز گزارده می شود ، اندام اصلی همه مسجدهاست که معمولا دارای دو بخش زنانه و مردانه است . این دو بخش در مسجدها به گونه های مختلفی از یکدیگر تفکیک می شوند ؛ گاه به صورت شبستان ویژه زنانه در طبقه بالا ( بصورت نیم طبقه یا کمر پوش ) پیش بینی می شود و گاه با پرده یا هرگونه جدا کننده در تراز شبستان از فضای مردانه تفکیک می شود. قاعده هشت وجهی گنبد کنایه از کرسی الهی و نیز عالم فرشتگان و قاعده مربع و چهار گوشه هم ، نماد جهان جسمانی روی زمین است .

  • بسیاری از عناصر موجود مسجد به دلایل سیاسی و اجتماعی و نه مذهبی به آن افزوده شده است.
  • توسعه راههای تجارتی و زیارتی باعث شده که در بین جاده های کاروانی در سراسر کشور کاروانسراهایی برای توقف و استراحت کاروانیان بنا شود.
  • شاه جهان بعد از مرگ همسر مجبوبش به دلیل اندوه فراوان دستور داد که آرامگاهی باشکوه برای یادبود ممتاز در جنوب رود جمنا (Yumna-jumna) بسازند.
  • در این قسمت قصد داریم تا برای درک بهتر سیک معماری اسلامی و این هنر اسلامی به معرفی ۸ مورد از برترین های معماری اسلامی در جهان بپردازیم و جزییاتی در مورد هر کدام توضیح دهیم تا بیشتر با آن ها اشنا شوید.
  • همچنین، در چنین شیوه ای، رنگها مجزا بوده و درون مرزهای یکدیگر نفوذ نمی کردند.
به عنوان نمونه می بینیم در مسجد فهرج یزد که به سال ۴۵ یا ۴۶ هـ. ق ساخته شده و از قدیمی ترین مساجد دنیاست که تا کنون بر جای مانده، همه چیزش را از همان محل تهیه کرده اند. اگر کاه نبود که کاه گل برای نماسازی بسازند و یا برای اندود کردن از خارشتری استفاده می کردند.

معماری اسلامی چیست؟

به هر حال, بازار یکی از مهمترین بناهای عمومی شهرهای گوناگون است که در وهله اول برای عرضه, تولید, تبادل و خرید و فروش کالا شکل گرفت, تحقیق در مورد معماری داخلی ولی بعدها کارکردهای متعدد فرهنگی و اجتماعی پیدا کرد. رشد و رونق اقتصادی منجر به پیدایش انواع بازار شد که از میان آنها می توان از بازارهای ادواری, بازارهای روستایی, بازارهای ثابت, بازار بین راهی و بازارهای شهری نام برد. برخی از راسته ها به عرضه کالاهای مخصوص اختصاص داشت؛ مانند بازار بزازها, کفاشها, زرگرها و آهنگرها. کاروانسراهای درون شهری ـ که قبلاً مورد بحث قرار گرفت ـ اغلب در پشت دکانهای بازار قرار داشت و به وسیله راهرو یا فضای کوچک به بازار مرتبط می شد.

از ساختن هر چیزی که در آن نشانه ای از ریا یا نشانه ای از اخلاص در پیشگاه خداوندی نداشته باشد، پرهیز می کند. دروغ در معماری اسلامی جایی ندارد؛ حتی در بنا کردن احجام معماری، مصالحی که در آن به کار رفته، رابطه دارند. مصالح انتخاب شده و فرم های انتخابی باید خود ایستا باشند، نه اینکه با توسل به ترفندهایی این نیارش را تأمین کنند. معماری اسلامی هنری بود که نه تنها در اماکن دینی چون مساجد مورد استفاده قرار می گرفت، بلکه از آن در مدارس، ضریحها و قصرها و حتی خانه ها و حمامها نیز بهره گرفته می شد. مقیاسهای ریاضیات و هندسه در معماری اسلامی بسیار مورد توجه بود. معماری هنری بود که به غیر از تنوعات رنگی، هویت و فرهنگ را نشان می داد؛ به گونه ای که تجلی معماری در تصاویر یا کنده کاریها بخوبی نمایان است.

تزئینات و زینت[ویرایش]

مسلمانان باور داشتند این مکان مکانی بود که پیامبر اسلام از آن به بهشت عروج نموده بود. برخی محققان بر این عقیده اند که علت فقدان مطالب سودمند دربارهٔ معماران دوره اسلامی و روش های طراحی و ساختمانی آنها، این است که معماران در مقایسه با شاعران، فیلسوفان و مورخان، کمتر مورد توجه بوده اند. البته این رأی درست به نظر نمی رسد؛ زیرا در ادوار مختلف نیاز همگان به معمار و استادکاران ساختمانی برای ایجاد محل های مسکونی، تجاری و عبادی امری مسلم بوده است. در دوره اسلامی یا تمامی بنا از خشت بوده یا بخشی از دیوار ها از خشت و بقیه از اجر بوده است .ازانجایی که مقاومت خشت در برابر باد و باران و برف اندک است،بنا های خشتی زیادی از روز گاران گذشته باقی نمانده است. معماران و استادکاران ایرانی با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناطق گوناگون ایران شیوه های معماری را در شهر های مختلف توسعه بخشیدند؛همانطورکه به دلیل سرما ایجاد بناهای فاقد میانسرادر اذربایجان متداول بوده ،ساختن بادگیر نیز در مناطق کویری رواج داشته است.

تاثیر معماری اسلامی بر غرب